همان طور که حتماً می‌دانید،‌ هزینه‌ی دوخت یا مونتاژ پرده‌ها به صورت متری محاسبه می‌شود. یعنی اگر قیمت پرده پذیرایی به ازای هر متر ۱۰۰ هزار تومان تعیین شده باشد،‌ قیمت تمام شده‌ی آن برای یک پنجره‌ی ۲ در ۳ متری ۶۰۰ هزار تومان خواهد شد. بدیهی است که قیمت واحد پرده‌های مختلف بسته به نوع و کیفیت جنس هر پرده، پیچیدگی دوخت و لوازم جانبی مورد نیاز آن شامل طیف گسترده‌ای از قیمت‌ها خواهد بود. به طور کلی و در حالتی که کیفیت را یکسان در نظر بگیریم، می‌توان پرده‌های موجود در بازار ایران را به ترتیب ارزان‌ترین تا گران‌ترین به این صورت فهرست کرد:

این ترتیب حالتی کلی است و در ساده‌ترین شکل دوخت پرده‌ها در نظر گرفته شده است. برای مثال پرده سلطنتی حریر و مخمل یا حریر و کتان می‌تواند با توجه به میزان پارچه‌ی مصرفی و پیچیدگی دوخت از یک پرده‌ی مخمل با دوختی ساده‌تر به مراتب گران‌قیمت تر باشد.

 

ارزان ترین پرده موجود در بازار ایران کدام است؟

ارزان ترین پرده موجود در بازار ایران کدام است؟

در یک کلمه پرده‌های آستری،‌ توری و حریر ساده ارزان‌ترین پرده‌های موجود در بازار ایران هستند. باز هم لازم است تذکر دهیم که این ترتیب برای پرده‌هایی با میزان پارچه و پیچیدگی دوخت یکسان مصداق دارد. به عبارت دیگر، اگر بخواهیم با استفاده از حدود ۱۰ متر مربع پارچه سه پرده‌ی مشابه بدوزیم، پرده‌ آستری از همه ارزان‌تر خواهد شد.

 

پرده‌های میان رده قیمتی

پرده‌های میان رده قیمتی

سه مدل پرده‌ی هازان، شید و زبرا را می‌توان از نظر قیمتی، پرده‌های میان رده در بازار به شمار آورد. از این میان پرده‌ی هازان از نوع پارچه‌ای ساده و پرده شید و زبرا از نوع پرده‌های دارای مکانیزم هستند. به بیان دیگر، پرده هازان تنها شامل یک چوب پرده و دو تکه پارچه از جنس کتان است که پس از نصب می‌توانند به دو طرف باز شوند. اما پرده‌های شید و زبرا دارای یک گیربکسی و زنجیر (یا باتومی) برای تنظیم یا بالا بردن پرده هستند.

در حقیقت، یکی از مهم‌ترین دلایل محبوب شدن این سه مدل پرده در بازار ایران نیز آن است که این پرده‌ها در عین زیبایی و کارایی،‌ قیمت‌هایی بصرفه دارند.

 

گران ترین پرده چیست؟

گران ترین پرده چیست؟

طبیعتاً پرده‌های دو مکانیزم، گونی بافت، مخمل و بلک اوت از گران‌ترین پرده‌ها هستند. دلیل اصلی گران‌تر بودن این مدل‌ها به جنس پارچه‌های آنها و همچنین ابزار و یراق لازم برای هر کدام است.

پرده دو مکانیزم با نام‌های پرده شب و روز و همچنین پرده دوبل نیز شناخته شده و دارای دو لایه پارچه شید و دو گیربکسی مخصوص است. لذا هزینه‌ی تولید آن نسبت به شید ساده و زبرا بالاتر است.

پرده‌ی بلک اوت (پرده ضد نور) با وجودی که از پرده‌های شید محسوب می‌شود، به دلیل استفاده از نوعی پارچه‌ی مخصوص که می‌تواند ۱۰۰ درصد نور را جذب کند در دسته‌ی پرده‌های گران‌تر قرار گرفته است.

پارچه‌ی گونی بافت مخصوص پرده از دسته پارچه‌هایی است که قرایند بافت و تولید پیچیده‌ای داشته و به همین دلیل نسبت به کتان گران‌تر اما نسبت به مخمل ارزان‌تر است. از طرفی، برای زیباتر شدن پرده‌های دوخته شده با این پارچه لازم است متراژ بالایی از آن بکار رود.

پارچه‌ی مخمل کالیفرنیا هم نیازی به معرفی نداشته و همه می‌دانیم که از گران‌ترین پارچه‌های پرده‌ای موجود در بازار است. پرده‌های مخمل می‌توانند ساده یا بسیار مجلل  دوخته شوند که در هر دو حالت نسبت به سایر پرده‌ها گران‌تر هستند.