پرده‌ها با جذب گرد و غبار و دوده به مرور کثیف شده و نیاز به شست و شو پیدا می‌کنند. جنس هر نوع پارچه‌ی پرده‌ای با توجه به بافت و مقاومت آن روش‌ شست و شوی خاص خود را می‌طلبد. در این میان پرده‌های حریر و توری نیازمند روش‌های لطیف‌تر تمیز کردن هستند.

به طور کلی، برخی از نکاتی را که باید برای شست و شوی انواع پرده‌های پارچه‌ای رعایت کنید این موارد هستند:

  • هیچگاه اجازه ندهید پرده‌ها -بخصوص پرده‌های رنگ روشن- بیش از حد کثیف شوند. این کار موجب چرک مردگی و تغییر رنگ دائمی پرده خواهد شد.
  • روش‌های شستن هر نوع پرده را یاد گرفته و فقط از همان روش استفاده کنید.
  • نوع و میزان مواد شوینده مناسب برای هر جنس پارچه می‌تواند متفاوت باشد. معمولاً باید از شوینده‌های ملایم استفاده شود.
  • در استفاده از سفیدکننده‌ها بسیار دقت کنید. این مواد می‌توانند به برخی پرده‌ها مانند حریر، توری و گیپور آسیب برسانند.
  • برخی پرده‌ها مانند حریر و توری را یا نباید با ماشین لباسشویی شست یا صرفاً‌ با برنامه‌های مخصوص پرده این کار را انجام داد.
  • هنگام خانه تکانی پرده‌ها را در آخرین مرحله و بعد از گردگیری دیوارها و کفپوش‌ها بشویید.
  • پس از شست و شو، پرده‌ها را هنگامی آویزان کنید که هنوز کمی نمناک هستند. این کار کمک می‌کند که پارچه‌ی پرده‌ها صاف‌تر بیاستد.

مواردی مانند نوع مواد شوینده را می‌توانید با کمی جستجو در اینترنت یا پرسش از فروشندگان پرده پیدا کنید.

 

نحوه شستشوی انواع پرده پارچه‌ای

نحوه شستشوی انواع پرده پارچه‌ای

رو‌ش‌های شستتن پرده‌های پارچه‌ای با شستن لباس متفاوت هستند. برای مثال، در شستشوی دستی پرده نباید پرده‌های توری را چنگ زد. در ادامه یک روش معمول برای شست‌وشوی پرده را معرفی می‌کنیم.

شست‌و‌شوی دستی پرده پارچه‌ای

بهتر است قبل از جدا کردن آنها از چوب پرده با استفاده از جارو برقی تا حد امکان گرد و غبار آن را جدا کرد.

  1. پرده را داخل یک لگن بزرگ قرار داده و روی آن آب ولرم بریزید. هنوز لازم نیست از هیچ مواد شوینده‌ای استفاده کنید. دست کم ۲۰ دقیقه صبر کنید تا گرد و غبار از پرده جدا شود.
  2. اگر پرده‌ها لک افتاده‌اند می‌توانید از مواد شوینده‌ اکسیژنه استفاده کنید. این کار باید قبل از شست و شوی اصلی با آب و شوینده انجام شود.
  3. آب لگن را عوض کرده و به مقدار لازم مواد شوینده به آن اضافه کنید. سعی کنید  همیشه از مایع یا پودرهای ملایم استفاده کنید.
  4. به آرامی پارچه را در این محلول آب و شوینده بشویید. این کار باید بدون چنگ زدن و بیشتر شبیه بازی کردن باشد.
  5. آب و کف را ریخته و پرده را آبکشی کنید. برای این کار می‌توان چند بار آب را عوض کرد یا پرده‌ را زیر جریان آب سرد گرفت تا کف از پارچه جدا شود.
  6. برای سفیدتر و درخشان شدن پرده‌های سفید حریر یا توری، می‌توانید در مرحله‌ی آبکشی از مقدار کمی سرکه یا جوش شیرین استفاده کنید.
  7. اجازه دهید پرده‌ها خشک شوند. برای خشک کردن پرده‌های توری می‌توانید از حوله استفاده کنید.
  8. در نهایت بهتر است پرده‌ها را هنگامی آویزان کنید که هنوز مقدار بسیار کمی نم دارند.

نیاز به اتو کشیدن پرده‌های مختلف کاملاً به جنس پارچه‌ی آنها بستگی دارد. اغلب پرده‌ها پس از شست و شو و آویزان شدن حالت صاف و اتو کشیده پیدا می‌کنند.

شست‌و‌شوی پرده‌های پارچه‌ای با ماشین لباسشویی

همان طور که پیش‌تر گفته شد بهتر است پرده‌های آسیب‌پذیر مانند پرده‌های توری را به روش دستی شست. البته در صورتی که پرده بیش از حد کثیف بوده یا وقت کافی ندارید، حتماً با استفاده از برنامه‌های ملایم مخصوص در ماشین لباسشویی استفاده کنید. وقتی پرده‌ها بسیار چرک شده باشند نیز پس از شستن با دست، می‌توان پرده‌ها را یک دور کوچک هم با ماشین لباسشویی شست. در ادامه مهترین نکاتی که هنگام شستشوی پرده با ماسین لباسشویی باید رعایت کرد را گوشزد می‌کنیم:

  1. اگر چند نوع پرده در خانه دارید و لازم است تمام آنها را بشویید، ابتدا پرده‌ها را بر اساس جنس و رنگ آنها تفکیک کرده و پرده‌های هر جنس را به صورت جداگانه بشویید. بررسی کنید که آیا پرده‌ها از خود رنگ پس می‌دهند یا خیر. در این صورت شستن آنها با ماشین لباسشویی توصیه نمی‌شود.
  2. قبل از انداختن پرده‌ها در ماشین دقت کنید که تمام قلاب‌های پرده را جدا کرده باشید. برخی پرده‌ها نیز دارای نواری سربی در قسمت پایین خود هستند که این نوار نیز حتماً باید جدا شود.
  3. پرده‌های حریر و توری را ترجیحاً دستی بشویید اما هنگام شستشوی آنها با استفاده از ماشین، هر مرتبه مقدار کمتری از ظرفیت ماشین را پر کنید. به طوری که نصف محفظه‌ی ماشین خالی بماند.
  4. بسیار بهتر است که پیش از شست و شوی پرده با ماشین، با استفاده از جارو برقی گرد و خاک پرده را گرفته و آن را دست کم ۲۰ دقیقه در یک لگن پر از آب بگذارید تا گرد و غبار پرده در آب ته نشین شود.
  5. تنها از آب سرد برای شستن پرده‌ها با ماشین لباسشویی استفاده کنید.
  6. حدالامکان از خشک کن دور تند ماشین لباسشویی استفاده نکنید، به ویژه برای پرده‌های ظریف مانند توری. البته اگر ماشین شما دارای برنامه‌ها مخصوص باشد لازم نیست نگران این مورد باشید.
  7. در صورتی که ماشین شما به وضوح برنامه‌ی مخصوص پرده ندارد، می‌توانید از برنامه‌های مخصوص لباس‌های بافت و پشمی با دور کند استفاده کنید.
  8. در نهایت، پس از تمام شدن شست‌وشو نگذارید پرده‌ها داخل ماشین بمانند.

توجه داشته باشید که برای شستن پرده‌های بزرگ و ضخیم بهتر است آن‌ها را به خشکشویی بسپارید. در مورد پرده‌های مخمل دقت کنید که جنس آن رنگ پس می‌دهد یا خیر. با کشیدن یک تکه پارچه‌ی خیس روی قسمتی از پرده می‌توان به این موضوع پی برد. در هر حال، توصیه می‌کنیم که این گونه پرده‌ها حتماً به روش خشکشویی تمیز شوند.

 

زمان شست‌وشوی پرده پارچه‌ای

زمان شست‌وشوی پرده پارچه ای

زمان شست‌وشو و غبار روبی جنس‌های مختلف پرده کمی با یکدیگر تفاوت دارند. از نظر رنگ نیز طبیعی است که کثیفی پرده‌های رنگ روشن زودتر خود را نمایان کرده و به نیاز تمیز شدن دارند.

به طور کلی می‌توان گفت که بهتر است پرده‌های ضخیم مانند پرده مخمل و هازان سالی یک بار و پرده‌های نازک مانند پرده حریر، توری و ساتن هر شش ماه یک بار شسته شوند.

یک نکته در مورد تمیز ماندن پرده‌ها: هر از گاهی سطح پرده‌ها را با استفاده از جارو برقی یا یک اسفنج خشک غبار روبی کنید تا اصطلاحاً گرد و خاک و دوده‌ی کمتری به خورد پارچه رود. این نکته را به ویژه برای پرده‌های ساتن و توری به طور منظم و ماهی یک بار انجام دهید.

 

تجربه‌های شما در شست و شو و پاک کردن لکه‌ها از روی پرده‌ها

تجربه‌های شما در شست و شو و پاک کردن لکه‌ها از روی پرده‌ها

حتماً برای شما هم پیش آمده است که یک لکه‌ی چربی یا دوده روی پرده‌ها نشسته و ندانید با آن چه کنید. گاهی ممکن است برای پاک کردن یک لک چربی از روی پرده هر کاری به ذهنمان برسد انجام دهیم اما یا نتیجه نگیریم یا اصلاً پرده را خراب کنیم، در حالی که بعداً می‌فهمیم که کسی از اطرافیانمان راه مفیدی برای پاک کردن این لکه‌ها داشته است!

اطمینان داریم که بسیاری از شما عزیزان تجربه‌هایی مفید مانند این موارد داشته‌اید. تمنا می‌کنیم که حتماً تجربیات ارزشمند خود را با ما و سایر خوانندگان در ویکی دکو در میان بگذارید.